Nyhetsarkiv 2012

Takk for trivelig juletreff!

SIOPS juletreff den 06.12.12 samlet et førtitalls veteraner, medlemmer og samarbeidspartnere i Bernard Getz gate 3. Før julegrøten kom på bordet ønsket styreleder Petter Kjendlie velkommen og fortalte om noen av mestringsaktivitetene SIOPS har gjennomført i 2012. God stemning - som seg hør og bør - når man er i trivelig lag!

Jon Michelet fortalte med både alvor og humor om sin bakgrunn for å skrive et romanverk om krigsseilerne, om deres livssituasjon og behandlingen de fikk etter krigen. Som historieforteller er Michelet i en klasse for seg - og det var en engasjert forsamling han snakket til. Krigsseilernes årelange kamp for anerkjennelse og den dårlige behandling de fikk etter krigen er både dypt urettferdig og tankevekkende.

Parallellene til vår tids veteraner fra internasjonale operasjoner er tydelige. Mye har blitt bedre, men mye jobb gjenstår for at alle soldater som har tjenestegjort i INTOPS skal komme 'helt hjem'.

Takk til alle som deltok på trivelig juletreff og takk til Jon Michelet for viktig og inspirerende foredrag!

P.S. Jon Michelets roman "En sjøens helt. Skogsmatrosen" ligger an til å bli en skikkelig bestselger. Les mer om boka her.