Nyhetsarkiv 2013

Takk for trivelig juletreff 9. desember!

Tradisjonen tro arrangerte SIOPS juletreff for medlemmer, støttespillere og samarbeidspartnere mandag 9. desember. Stor takk til alle som deltok og dugnadsgjengen som hjalp til å omskape kantina til et trivelig førjulslokale for SIOPS. En spesiell takk til foredragsholderne Erik Poppe og Petter Kjendlie samt musiker Roger Helmers.

Roger Helmers åpnet ballet og satte stemningen med låta "Anyway" som en hyllest til godt kameratskap ute i internasjonale operasjoner. Før vi fikk høre flere låter fra Helmers, sto styreleder Petter Kjendlie, regissør Erik Poppe og julegrøt med mandel på programmet.

Petter fortalte og viste bilder fra året som har gått og fortalte entusiastisk om SIOPS planer for 2014. Vi vil satse tungt på motivasjons- og mestringsaktiviteter og videre interessepolitisk arbeid for å bedre skadde veteraners livssituasjon både helsemessig, sosialt og økonomisk. Kjendlie vektla viktigheten av samarbeid, både nasjonalt og internasjonalt og kom med flere gode eksempler på at dette har fungert godt innværende år. At de ulike organisasjonene er forskjellige og har sin egenart er en stor styrke når man skal samarbeide. SIOPS ønsker å samarbeide med alle gode krefter som vil gjøre en jobb for veteraner og deres nærmeste.

Erik Poppe viste et 6 minutters klipp fra sin siste film "Tusen ganger god natt". Filmen som handler om en krigsfotograf (spilt av Juliette Binoche) på jobb i Afghanistan og hjemme med mann og to døtre, er basert på Poppes egne erfaringer som krigsfotograf. Filmens hovedtema er nettopp hva som skjer i relasjonen mellom den som reiser ut og de som er igjen hjemme. Poppe snakket om personlige erfaringer og reaksjonene til hans familie på det at han i lengre perioder har reist ut til konfliktområder for å dokumentere. "Hvilken rett har jeg til å reise ut og sette familien min i dette fengselet?" er et spørsmål Poppe selv har stilt seg.

Mange veteraner kjente seg nok også godt igjen når Poppe beskrev ’det vanskelige’ som det å komme hjem til det trivielle. Diskusjon på foreldermøte om grønn eller rød takstein på skolens nye tilbygg er vanskelig å forholde seg til et døgn etter tilbakekomst fra krigsopplevelser i Kongo. Mange ble grepet av både filmen og det Poppe fortalte. Flere hadde allerede sett filmen og enda flere kommer sikkert til å ta seg en tur på kino nå i desember for å se "Tusen ganger god natt".

Ekstra godt passet det jo da at premien for mandelen i grøten var nettopp; 2 kinobilletter!

Takk til alle for et trivelig og innholdsrikt førjulstreff!