Nyhetsarkiv 2014

Evaluering av den særskilte kompensasjonsordningen

Forsvarsdepartementet (FD) har igangsatt en evaluering av den særskilte kompensasjonsordningen for veteraner med psykiske belastningsskader etter internasjonale operasjoner. Hensikten med denne evalueringen er å vurdere hvorvidt fastsatte målsettinger ved innføringen av ordningen er oppnådd.

FD har bedt Ernest & Young om å gjennomføre en forvaltningsmessig revisjon av ordningen, mens advokatfirmaet Wikborg & Rein skal foreta en gjennomgang av Statens Pensjonskasse og klagenemdas praktisering av regelverket i kompensasjonsforskriften.

Som representant for skadelidte har SIOPS blitt kontaktet av de som skal gjennomføre evalueringen. De ønsker informasjon om hvordan veteranene opplever prosessene rundt den særskilte kompensasjonsordningen. I den forbindelse skal vi delta på et intervju der følgende temaer vil bli tatt opp:

  • Beskrivelse av SIOPS primæroppgaver og funksjon.
  • Beskrivelse av SIOPS rolle i forbindelse med den særskilte kompensasjonsordningen.
  • Beskrivelse av SIOPS dialog med skadelidte i forbindelse med ordningen.
  • Beskrivelse av SIOPS dialog med Forsvarsdepartementet, Statens pensjonskasse og klagenemnda for den særskilte kompensasjonsordningen i forbindelse med ordningen.
  • Beskrivelse av hvordan SIOPS / SIOPS’ medlemmer opplever at ordningen fungerer.
  • Hva er SIOPS / SIOPS’ medlemmer fornøyde med knyttet til ordningen?
  • Hva er SIOPS/ SIOPS’ medlemmer ikke fornøyde med?

Vi er meget interessert i hva du mener om disse punktene. Dersom du har innspill eller kommentarer i forhold til disse spørsmålene som du ønsker at SIOPS skal ta med videre, så send oss en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 07.02.14. E-posten merker du «Evaluering, kompensasjonsordning».