Nyhetsarkiv 2014

Likemannsarbeidet i Thailand er godt i gang

SIOPS utvider sitt likemannsarbeid ved å etablere en Point of Contact (POC) i Thailand. Morten Blom vil fungere som POC i Thailand. Han har kommet godt i gang med arbeidet og i løpet av kort tid har han han vært i møter med en rekke ulike organisasjoner i Thailand, og han har blitt kontaktet av flere norske veteraner som er bosatt i Thailand.

I januar var Blom og talsperson i SIOPS, Anders Grindaker, i møter med den norske ambassaden i Bangkok og Sjømannskirken i Pattaya.  I møte med ambassaden orienterte Grindaker og Blom om SIOPS sitt arbeid og muligheten for å bistå i saker hvor veteraner er involvert.  Ambassaden kunne fortelle at de har hatt flere saker med veteraner, og de så fram til et konstruktivt samarbeid med SIOPS. Møte med ambassaden resulterte i at Blom ble invitert med av ambassaden til å delta på deres årlige informasjonstur i Thailand. Nedenfor følger hans rapport om den informasjonsturen med ambassaden:

Jeg har i det siste reist rundt i Thailand sammen med den norske ambassade, NAV Utland og HELFO på deres årlige informasjonstur. Under denne turen ble SIOPS presentert og jeg da presentert som POC for SIOPS i Thailand. Representanter fra ambassaden åpnet hvert møte med å spesielt fremheve at jeg var tilstede for å leite etter veteraner i Thailand.

Turen var hektisk og vi reiste innom Udon Thani, Phuket, Bangkok, Cha Am og Pattaya i løpet av 5 dager.

Jeg kom i kontakt med flere veteraner underveis, og snakket med opptil flere som kjenner til veteraner i diverse miljøer i Thailand.

Underveis har jeg opprettet personlig kontakt med flere nordmenn som bor rundt i Thailand som gjerne vil hjelpe oss. Jeg har også etablert kontakt med Anonyme Alkoholikere lokalt, Sjømannskirken og diverse norske interesseorganisasjoner i Thailand. I tillegg er jeg aktiv på flere Facebook-grupper der nordmenn i Thailand kommuniserer.

Mitt inntrykk allerede nå er at det er mange veteraner rundt i Thailand, og at mange av disse sliter. Noen av dem sliter veldig, og jeg møtte personlig veteraner som trenger akutt hjelp!

Jeg har de siste dagene hatt daglige henvendelser fra veteraner i vanskeligheter, og jeg ser nå at det er mange som deler innleggene mine på de norske Facebook-sidene, så jeg forventer flere henvendelser.

Det er en jobb å gjøre i Thailand, og jeg er redd deler av den handler om å redde liv!

Med vennlig hilsen
Morten Blom
Point of Contact (POC) for SIOPS i Thailand

N.B.Bergens Tidende har lagd en sak om norske veteraner i Thailand der både Grindaker og Blom intervjues. Saken leser du her.