Nyhetsarkiv 2014

Markering av veterandagen på to hjul!

Til tross for kun 3-4 plussgrader og utsikter til regn møtte 20 engasjerte syklister opp kl. 08.00 for å ta fatt på den vel ti mil lange sykkelturen fra Akershus Festning og opp til Forsvarets Veteransenter på Bæreia. Det dårlige været la overhode ingen demper på sykkelturen og underveis på turen stoppet syklistene flere steder der de ble godt mottatt av både lotteforeninger, ordførere og veteraner fra 2. verdenskrig.

Sykkelturen, som arrangeres for andre gang, er et samarbeid mellom SIOPS, NVIO, NROF, Norges Lotteforbund og Støtt våre soldater har tatt navnet "På hjul med veteraner". Deltakelse er åpent for alle som ønsker å gi sin anerkjennelse til den innsatsen hver enkelt veteran har gjort for Norge. "På hjul med veteraner" er en markering av veterandagen, men hesikten er at det skal være en annerledes og utradisjonell markering av veterandagen.

- Naturlig nok så har de ulike markeringene av veterandagen et militært preg. Vi ønsker derfor å gjøre noe så sivilt som å sykle. De aller fleste veteranene er jo ikke lenger i tjeneste, men ute i sivilsamfunnet. Vi syntes derfor det er viktig å tilby en litt annerledes markering av dagen, sier prosjektleder Gisle Bruknapp.

På våre Facebook-sider kan du se flere bilder fra hel turen.