Nyhetsarkiv 2014

Filmer om veteraner og pårørende engasjerte!

Regissør Erica Calmeyer og Caroline G. Nysted fra Hjemmesonen.

Den 25. august inviterte SIOPS og pårørendenettverket Hjemmesonen til filmettermiddag på Filmens Hus i Oslo. På programmet denne ettermiddagen sto novellefilmen "Victor" og Hjemmesonenes nye informasjonsfilm. Etter filmvisningene var det duket for "filmcafé" der både filmene og ulike aspekter knyttet til veteraner og pårørende ble diskutert.

Novellefilmen "Victor", regissert av Kaveh Tehrani, tar for seg en dag i livet til den nylig hjemvendte Afghanistan-veteranen Victor. I filmen får vi møte en ung og rastløs veteran som sliter med å tilpasse seg tilværelsen etter at han har tjenestegjort ute. Relasjonen til både kjæresten og kompisene han tjenestegjorde med står sentralt i filmen, og gir et godt bilde av hvordan livet etter tjenesten kan fortone seg for de veteraner som ikke kommer helt hjem.

Kaveh Tehrani

Regissør Kaveh Tehrani kunne fortelle at han i arbeidet med filmen har samarbeidet tett med flere veteraner for å få en så realistisk og troverdig film som overhode mulig.

Caroline G. Nysted fra Hjemmesonen fortalte om arbeidet som pårørendenettverket har gjort, samt videre planer for Hjemmesonen. Hun kunne blant annet fortelle at nettforumet til Hjemmesonen nå er oppe og går og at de også har fått en egen app! Erica Calmeyer som hadde regi på Hjemmesonen sin informasjonsfilm var også tilstede, og hun fortalte om hvor sterkt inntrykk arbeidet med de pårørende hadde gjort på henne.

Tom Guttormsen

Ekstra hyggelig var det at den nye Veteraninspektøren, Tom Guttormsen, hadde tatt turen til Filmens Hus for å se filmene og møte veteraner og pårørende. Han benyttet anledningen til å gi honnør til Hjemmesonen for det flotte arbeidet de har gjort og ønske de lykke til videre med det viktige arbeidet for pårørende og familie til veteraner!