Nyhetsarkiv 2014

Leading Change- Nytt rekrutteringsselskap for veteraner

Leading Change (LEAD/) er det første konsernet for tidligere forsvarsansatte i Norge. LEAD/ har spesialisert seg på å samle og strukturere kompetansen tidligere forsvarsansatte har og støtte næringslivet for å få tilgang til denne kompetansen. Dette selskapet er etablert av veteraner og bygger på de erfaringene de selv har møtt i overgangen fra en militær til sivil karriere.

Nedenfor følger en pressemelding fra det nyetablerte selskapet.

-LEAD/ skal være møteplass for oss etter vi har avsluttet vårt engasjement i Forsvaret. Vi ivaretar fellesskapet, vår identitet og får anvendt vår kompetanse videre, sier daglig leder, Kenneth Bjerkelund.

Stabssjef og rekrutteringsansvarlig Gunvald Øyna er av den oppfatning at gjennomføringskraft er et klart kjennetegn hos norske veteraner som lykkes i næringslivet. Dette er noe næringslivet trenger.

- Vi som har bakgrunn fra Forsvaret er vant til å møte komplekse problemstillinger og gjøre etiske vurderinger som del av tjenesten – også i ung alder. LEAD/ ser hele mennesket når vi vurderer våre kandidater. Vi jobber nå med å få på plass en plattform hvor praktisk ferdigheter og erfaring kan omgjøres til formell kompetanse og studiepoeng. I mange tilfeller er det bevisstgjøring og en kort omskolering som skal til for å få en god jobb i næringslivet. Familiemedlemmer av tidligere- eller stadig tjenestegjørende forsvarsansatte er også en viktig ressurs vi gjerne vil støtte inn i relevante jobber i arbeidslivet, sier Øyna.

LEAD/ er nå i en fase hvor vi bygger nettverk og samarbeid med næringslivet. Vi verdsetter også høyt det samarbeidet vi har med de ulike veteranorganisasjonene. I LEAD/ er det rom for veteraner med ulike skader. Vi jobber med en modell for å inkludere personell med både fysiske eller psykiske plager inn i organisasjonen, i den
hensikt å komme tilbake i arbeidslivet. I veterankorpset finner vi alle typer kompetanse. Tidligere forsvarsansatte har ofte vært selektert flere ganger, har jobbet i miljø med høy profesjonalitet og har en sterk etisk og lojal forankring. Det gjør veteraner til mennesker av ”hel ved”. Mange veteraner har både før, under og etter tjenesten gjennomført høyere utdanning som i kombinasjon med operativ erfaring er svært relevant for næringslivet. Forsvaret har behov for å beholde personell lengst mulig. LEAD/ vil også kunne støtte Forsvaret med å rekruttere noen av de beste offiserene tilbake igjen til Forsvaret. LEAD/ ønsker å gjøre en forskjell, og en av oppgavene til selskapet er å skape et økonomisk grunnlag for sosialt entreprenørskap gjennom Making Change (MAKE/) i tillegg til at det vi leverer skal gjøre noe bra for samfunnet.

Er dette av interesse for DEG? Kontakt oss for mer informasjon og en uformell samtale.

Gunnvald Øyna

LEAD/ Stabssjef og rekrutteringsansvarlig

Leading Change A/S

+47 950 20 267

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

www.leadingchange.no