Nyhetsarkiv 2015

Hordaland med sterk satsning på veteraner og arbeidsliv

Flere veteraner med helseutfordringer etter tjenesten opplever at det kan være utfordrende å stå i arbeid. Enkelte er sykemeldte i lengre og kortere perioder, mens andre igjen ikke har vært i arbeid på flere år. Nærlingslivet i Hordaland, med NHO Service i spissen, ønsker nå å være en døråpner tilbake til arbeidslivet for veteraner med helseutfordringer som følge av sin deltakelse i internasjonale operasjoner.

POC i SIOPS, Bjørn Dåvøy, syntes intiativet fra det lokale næringslivet er helt fantastisk og han håper dette kan føre til at veteraner som i dag er utenfor arbeidslivet nå får en sjanse til å delta igjen. I forrige uke deltok han på et et møte med representanter fra NHO Service Hordaland, fylkeskoordinator i NAV Hordaland, Håkonsvern og Forsvarets Personell og Vernepliktssenter. Gjennom prosjektene Våre veteraner og Ringer i vannet vil NHO Service bistå veteraner med helseutfordringer å komme tilbake til arbeid, og de ønsker å samarbeide med ulike aktuelle aktører innenfor veteransaken.  

Intensjonen med møtet var å bringe partene sammen for en orientering om hvordan man kan samarbeide for å bistå veteraner med helseutfordringer ut i arbeidslivet. Det var god stemning og mye engasjement rundt bordet.  

- Nå må vi finne de gode samarbeidsformene i praksis for å gjøre dette arbeidet så smidig som mulig for de veteraner som trenger bistand, sier Bjørn Dåvøy. 

Dersom du ønsker mer informasjon om NHO Service sine prosjekter Våre veteraner og Ringer i vannet kan du kontakte vår rådgiver Ruth Helen Thorheim, 975 49 626 / Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.