Nyhetsarkiv 2015

Veteraner ryddet skog på Langøya

Forrige uke var en gjeng staute og arbeidsomme veteraner fra SIOPS på Langøya Hovedgård i Bamble for å jobbe med landskapsvern. Her ble det ryddet og brent skog før beitedyrene kommer i mai. Gjengrodd landskap er et kjent fenomen over hele landet. I Bamble tar Langøya hovedgård, kommunen, Fylkesmannen og frivilligheten grep!

Rydding av skog og landskapsvern er hardt arbeid, men med en gjeng sterke og arbeidslystne veteraner åpner landskapet og utsikten mot havet seg fort. Alle deltakerne var skjønt enige om at dette arbeidet også gjorde godt for både kropp og hode. Selve oppholdet varte i fem dager og i tillegg til utearbeid fikk gruppa blant annet være med på kaldrøyking av and og sei. På Langøya gjøres det meste på gamlemåten og hverdagens stress, kjas og mas må vike for en liten uke.

Dette var andre gangen SIOPS var på tur på Langøya og det var et kontant krav fra gruppa om at dette må gjentas! Vi ønsker selvfølgelig å få til dette igjen, og i tillegg kommer SIOPS til å gjennomføre en rekke ulike aktiviteter i tiden framover. Det er bare å følge med på nettsiden og på vår Facebook-side: www.facebook.com/veteranforbundetSIOPS der vi kommer til å annonsere de ulike arrangementene våre. SIOPS håper du blir med neste gang!