Nyhetsarkiv 2015

Åpent møte 12. oktober: FN-tjeneste - Er det farlig da?

Den 12. oktober kl. 18.00 inviterer Veteranforbundet SIOPS til et meget interessant, gripende og engasjerende foredrag av kommandørkaptein Frode Staurset. Denne kvelden skal han dele sine erfaringer som FN-observatør på grensen mellom Sudan og Sør-Sudan. Under tjenesten ble Staurset vitne til meget sterke kamphandlinger og tjenesten bar preg av høy intensitet på en rekke ulike områder. 

Hvordan er det å tjenestegjøre i et konfliktområde som enslig nordmann uten å være del av en avdeling? Hva slags inntrykk og erfaringer får man på et slikt oppdrag og hvordan bearbeides de i etterkant? Hvordan er oppfølgingen i Forsvaret og det sivile når man kommer hjem som enslig observatør? Dette er noen av temaene som Staurset kommer innom i sitt foredrag.

Frode Staurset arbeider til daglig i Forsvarsstaben, og har erfaring fra så vel Heimevernet som Kystjegerkommandoen. I tillegg til tjenesten fra Sudan har han int.ops-erfaring fra Afghanistan.

Praktisk informasjon:

Tid og sted: 12. oktober, kl. 18.00. SIOPS' Info- og Ressurssenter, Kongens gate 3, Oslo.

Arrangementet varer til cirka kl. 20. Åpent for alle, gratis inngang og enkel servering.

Velkommen!

Spørsmål?

Send en e-post til Gisle Bruknapp på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller ring han på 995 68 121.