Nyhetsarkiv

Åpent møte 3. mai: Fredsnasjonen Norge og de norske soldatene

Forfatter Kristoffer Egeberg, kommer til SIOPS' Info- og Ressurssenter den 3. mai kl. 17.00 for å fortelle om boka "Fredsnasjonen Norge" som utgis i månedsskiftet april/mai. Dette blir den første presentasjonen av boka, så gå ikke glipp av denne unike muligheten!

Libanon. Afghanistan. Kosovo. Fortellingen om de norske soldatene i utenlandstjeneste er historier om ødelagte liv, tapet av kamerater, maktesløshet og store nederlag. Men også historier om heltedåd, krigerkultur, diplomatisk djervskap og politisk triumf.

I Fredsnasjonen Norge går Kristoffer Egeberg inn i de siste års store forsvars- og sikkerhetspolitiske spørsmål, og viser oss spillet i kulissene. Boka gir stemme både til soldatene som havnet i skuddlinjen og til politikerne og generalene som sendte dem i krig for Norge. Gjennom intervjuer med hver eneste forsvarsminister, utenriksminister og forsvarssjef de siste to tiårene, har forfatteren skapt en unik fortelling om Norge som fredsnasjon. Om avgjørelser som skilte mellom liv og død, krig og fred.

Kristoffer Egeberg er mangeårig journalist, vaktsjef og redaksjonssjef i Dagbladet. Han har mottatt SKUP-prisen og IR-prisen (Internasjonal Reporter) for sine avsløringer knyttet til Forsvarets omstridte salg av forsvarsmateriell til utlandet. Egeberg har selv vært soldat og offiser i FN- og NATO-tjeneste i Libanon, Bosnia og Kosovo. Nå er han ansvarlig redaktør for Faktisk.no, et redaksjonelt samarbeid mellom Dagbladet, VG og NRK.

Praktisk informasjon

Tid: Onsdag 3. mai 17.00 - 19.00

Sted: SIOPS' Info - og Ressurssenter, Kongens Gate 3, Oslo

Spørsmål: Kontakt Gisle Bruknapp på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte