Nyhetsarkiv

Stinn brakke på Fredsnasjonen Norge

Over 60 stykker hadde tatt turen til SIOPS' Info- og Ressurssenter ettermiddagen 3. mai for å høre journalist og veteran Kristoffer Egeberg fortelle om den rykende ferske boka Fredsnasjonen Norge. Boka ,som er et grundig og solid håndverk på over 700 sider, tar for seg Norges engasjement i internasjonale operasjoner de siste 25 årene. I arbeidet med boka har Egeberg blant annet intervjuet forsvarsministre, forsvarssjefer, utenriksministre, statsministre, og ikke minst soldatene som bidro på bakken.  

Egeberg som selv er veteran fra både Libanon, Bosnia og Kosovo følte nok at han var blant sine egne denne ettermiddagen. Foran han satt det mange som selv har deltatt i de operasjonene han tar for seg i boka, og det manglet ikke på spørsmål og kommentarer fra det kunnskapsrike og engasjerte publikummet. 

Etter en halvannen times foredrag og spørsmål/kommentarer var det mingling og boksignering. At bøkene gikk unna som "varmt hvetebrød" er ingen underdrivelse, men vi har fortsatt noen signerte eksemplarer igjen. Ta gjerne turen innom SIOPS' Info- og Ressurssenter i Kongens gate 3 for en kaffeprat og et bokkjøp!

VG har anmeldt Egebergs bok til terningkast fem og anmeldelsen kan du lese her.

Vi live-stremaet hele foredraget på vår Facebook-side og denne videoen er tilgjengelig her.