Nyhetsarkiv

Landsmøtet 2018

Den 08. april var det duket for landsmøte i SIOPS og over 20 engasjerte medlemmer hadde tatt turen til SIOPS' Info- og Ressurssenter for å bestemme hvilken retning organisasjonen skal gå det neste året. Årets landsmøte innebar blant annet endringer i handlingsplanen der det vedtatt at organisasjonen skal arbeide politisk for å fjerne foreldelse i veteransaker.

Landsmøtet ble åpnet av stortingsrepresentant og medlem av helse- og omsorgskomiteen, Siv Henriette Jacobsen. Hun holdt et meget sterkt og personlig innlegg.

-  Jeg har selv en datter som lider at posttraumatisk stress – etter Utøya. Hun blir etterhvert møtt med større utålmodighet og forventninger om at det skal gå over. Det er jo ingenting hun heller vil – at det skal gå over – men det tar den tida det tar.For mange går det kanskje heller ikke over men det blir noe man må lære seg å leve med. Også det er medaljens bakside. Når det gjelder veteraner har vi hele tiden kommet i etterkant, vi er kommet bakpå. I dag vet vi mer. Mitt inderligste håp er at vi nå er mer forberedt og at vi kan forberede soldater bedre på hva som venter dem – og at de blir møtt med et profesjonelt apparat når de kommer hjem og at staten Norge anerkjenner sitt ansvar på alle nivå – også når problemene kommer lenge etterpå, sa hun til landsmøtet.

Stortingsrepresentant Siv Henriette Jacobsen

Under landsmøtet ble Den Norske Frimurerorden representert ved Bjørn Bergholtz​ takkes for fellesgaven for 2014 som ble gitt til SIOPS. Gaven på 1.000.000 har blitt brukt over tre år på å videreutvikle SIOPS' likemannsarbeid Point of Contact (POC).

Et viktig punkt som ble vedtatt under landsmøtet er at SIOPS skal arbeide for at foreldelse ikke skal praktiseres i veteransaker. Dett punktet ble tatt inn i handlingsplanen.

Morten Berg ble valgt som nestleder i styret og Knut Olav Wågsås ble valgt som styremedlem. Petter Kjendlie ble valgt som leder av valgkomiteen, Johnny Warholm og Tom Erik Løkken ble valgt som medlemmer av valgkomiteen. Bjørn Pettersen ble gjenvalgt som leder av kontrollkomiteen og Jørgen Foss ble valgt som medlem av kontrollkomiteen. 

Handlingsplanen for 2018 -2019 kan du lese her

Styrets årsberetning for 2017 - 2018 kan du lese her

Siv Henriette Jacobsens åpningshilsen kan du lese her.