Nyhetsarkiv

Skadde veteraner skal på toppen av Stetind!

Veteranforbundet SIOPS skal, i samarbeid med en av Forsvarets spesialavdelinger, gjennomføre en eventyrlig ekspedisjon med toppen av Norges nasjonalfjell som mål! Ferden mot toppen av Stetind vil begynne i månedsskiftet august-september, men egentreningen og forberedelsene starter allerede nå

SIOPS søker nå 6-8 deltagere, hvorav 4-5 kommer seg på toppen av Stetind. De øvrige er med som støtte. Vi søker etter veteraner som har skader/utfordringer som følge av tjenesten

Turen starter med en treningsperiode sammen med Forsvaret og forberedelser før turen opp på Stetind, og deretter noen dagers nordlandsopplevelse i form av lettere fjellturer, kajak-padling og fisking. Totalt må det beregnes 7-10 dager til turen.

Dersom du ønsker mer informasjon om turen ta kontakt med prosjektleder Jan-Edgar Nilsen innen 31. mai på telefon 92641092 eller e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Fakta om Stetind:

Stetind i Tysfjord, «Djevelens Ambolt». kåret til Norges nasjonalfjell i 2002. Stetinden rager 1391 meter over havet og forsøkt besteget av Dansken Carl Hall i 1889 og av William C. Slingsby senere, men ble først besteget av Carl W. Rubenson, Alf Bonnevie Bryn og Ferdinand Schelderup i 1910.