Nyhetsarkiv

Pressemelding: Øystein K. Wemberg blir ny generalsekretær i SIOPS

Flaggkommandør Øystein K. Wemberg (57) er ansatt som ny generalsekretær i SIOPS med tiltredelse 1. Januar 2019.

Wemberg kommer fra stillingen som nestkommanderende i Sjøforsvaret. Han har over 20 års ledererfaring fra ulike sjefsposisjoner i Forsvaret, og har blant annet vært sjef og nestkommanderende for Kystvaktskvadron Nord på Sortland. Av utdannelse har han en master fra National Defence University, Washington D.C, den høyeste militære utdannelsen i det amerikanske Forsvaret. Wemberg har gjennomført sjefs- og informasjonskurset ved Forsvarets Høgskole og studert ledelse ved Forsvarets Stabsskole og Sjøkrigsskolen.

Styreleder Per Elvestuen er meget fornøyd med ansettelsen.

- Det er et sterkt engasjement for å styrke rettigheter og oppfølgingen av skadde veteraner og deres pårørende i SIOPS. Organisasjonen har også etablert seg som en relevant og konstruktiv samarbeidspartner og premissleverandør i flere saker som angår veteraner og veteranivaretagelse.

- Wemberg er en erfaren leder med stor samfunnsforståelse og et unikt nettverk. Han vil kunne ivareta og videreutvikle organisasjonen og det gode arbeidet som er nedlagt de siste årene på en meget god måte, sier Elvestuen som ser fram mot å samarbeide med den nye generalsekretæren.

Øystein K. Wembergs tiltredelse vil sammenfalle med den planlagte åpningen av SIOPS ́ nye info- og ressurssenter i Kongens gate 9 i Oslo. Han gleder seg til å starte opp.

- Det er med stolthet, glede og ydmykhet jeg vil tiltre som ny generalsekretær i SIOPS. Jeg ser veldig frem til å bli endel av organisasjonen, til å møte våre skadde veteraner og deres pårørende, våre medlemmer og de frivillige. Viktig for SIOPS og meg blir å styrke og videreutvikle vårt kontaktnettverk mot alle relevante aktører og instanser som kan bidra til å forbedre rettighetene og støtten til våre skadde veteraner. Jeg ser veldig frem til å bli en del av dette i fremtiden, sier påtroppende generalsekretær Øystein K. Wemberg.

- SIOPS har en viktig samfunnsmessig rolle, og sammen med dyktige medarbeidere, styret og de frivilligeskal vi videreutvikle organisasjonen til å bli enda mer fokusert, tydelig og relevant i fremtiden. Det er mange som trenger SIOPS sin støtte og veiledning, både personell i og utenfor tjeneste i Forsvaret i dag. SIOPS skal bidra til å utgjøre en forskjell for enkeltpersoner og gruppen skadde veteraner som en helhet, og det er SIOPS sin drivkraft - hver eneste dag. Jeg gleder meg til å starte opp, sier Wemberg.

For mer informasjon, kontakt styreleder Per Elvestuen på mobil 948 03 288 / e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. eller Øystein K. Wemberg på mobil 400 24 201 / e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.