Nyhetsarkiv

Storslått og høytidelig åpning av nye SIOPS info- og ressurssenter

Endelig var dagen her! Etter utallige oppussings- og dugnadstimer var det duket for en høytidelig og storslått åpning av nye SIOPS info- og ressurssenter i Kongens gate 9. Over 100 fremmøtte hadde turen og det var et stor variasjon i bakgrunnen til gjestene fra politikere, byråkrater, advokater helsepersonell, forsvarsansatte og ikke minst mange veteraner og pårørende. Dette viser at det er et bredt engasjement for veteransaken og at SIOPS info- og ressurssenter kommer til å bli et samlingssted for veteransaken!

Info- og ressurssenteret ble formelt åpnet av Forsvarsminister Frank Bakke-Jensen som klippet over snoren som markerte at senteret nå er offisielt kan taes i bruk av veteraner, pårørende, støttespillere og samarbeidspartnere. Etter ministeres tale var det duket for Oslos ordfører, Marianne Borgen, som vektla viktigheten av å ha et samlingssted for veteransaken. Forsvarets stabsmusikk sto for to musikalske innslag og under arrangementet var det urfremføring av Erik Eldens, NK Telemark Bataljon, veteranlåt "Never lose your smile".  

Generalsekretær Øystein Wemberg takket av alle som har jobbet frivillig for å få i stand de nye lokalene. Han kom også med en tydelig melding om at det på tross av god jobbing med skadde veteraners rettigheter de senere årene er det fortsatt mye som gjenstår, spesielt gjelder det innen psykisk helse og innen forskning på veteraner som gruppe. SIOPS generalsekretær kom med en klar beskjed om at vi ønsker oss en ny veteranmelding i 2020-2021. Hele tale til generalsekretær Øystein Wemberg kan du lese her.

Dagens sterkeste innlegg kom fra veteran Frank Cato Lahti som fortalte sin historie, og at en PTSD-skade er noe man kan leges av med den rette behandlingen og oppfølgingen.

Nedenfor kan du se bilder fra åpningsarrangementet.