Prosjektet knyttes opp imot tidspunktet Finnmarksløpet går og vi vil være ved Checkpoint Varangerbotn. Det vil kunne anspore til selvstendige utendørs aktiviteter, alene eller sammen med andre, som igjen gir økt livskvalitet for de som sliter med livssituasjonen i hverdagen. Foto: Tore Meek/NTB Scanpix
Målgruppen er veteraner fra internasjonale operasjoner, skadde, uskadde og stadig tjenestegjørende.
Målsetningen er å brolegge gapet mellom skadde veteraner og uskadde veteraner, og å bidra til å fjerne den kunstige differensieringen man har operert med i veteranmiljøet gjennom tiår.
Vi vil med dette prosjektet vise at veteraner er ressurser, både ovenfor det sivile samfunnet og ikke minst ovenfor veteranmiljøet selv.
Prosjektet foregår i Øst-Finnmark under vinterforhold, nærmere bestemt i Varangerbotn. Prosjektet knyttes opp imot tidspunktet Finnmarksløpet går og vi være ved Checkpoint Varangerbotn. Det vil kunne anspore til selvstendige utendørs aktiviteter, alene eller sammen med andre, som igjen gir økt livskvalitet for de som sliter med livssituasjonen i hverdagen.
Det vil være oppfrisking av vintertjeneste og ivaretakelse av seg selv og makkere under vinterforhold, det vil være bivuakktjeneste som stiller krav til ansvar og det å yte for fellesskapet. Dette er noe mange av de skadde sliter med i hverdagen og hvor de får muligheten til personlig vekst. Det å gjøre dette sammen med uskadde og kanskje endatil fortsatt operative vil skape et økt selvbilde og følelse av mestring som igjen vil skape ønske om endring i livssituasjonen. Dette er noe vi har sett ved andre prosjekter.
Dette er et litt annerledes prosjekt, både ift lengde og årstid, og de krav denne årstiden setter når aktiviteten foregår i våre arktiske områder med de mest krevende forhold. Det er også en mulighet for veteranorganisasjonene og Forsvarets Veterantjeneste å gjøre noe i nord. Vise tilstedeværelse og at all veteranaktivitet ikke bare foregår innenfor Ring 3. Dette er jo noe som har vært høylytt etterspurt fra veteraner i nord gjennom mange år.
Dette er en mestringsaktivitet og en vekstaktivitet hvor vi tror vi vil ha en høy opplevelse av mestring, ivaretakelse og livsgnist.
Overnatting skjer i Lavvu i området Varangerbotn.
Vi setter oss som mål å ha 15 deltakere for å få mest mulig ut av aktiviteten. For å gjennomføre kreves det minimum 10 deltakere.
Aktiviteten er åpent for alle veteraner, herunder, skadde, ikke skadde, stadig tjenestegjørende, uansett organisasjon eller ikke medlemmer i organisasjoner.
Egenandel er satt til kroner 800,-. Kost og losji dekkes av SIOPS, deltakerne dekker selv reiseutgifter. Muligheter for å søke om reisestøtte inntil 2000,-
Skriv epost til post@siops.no for å melde din interesse
Skriv epost til post@siops.no for å melde din interesse |
Publisert 31.02.22 |
Landsmøtet 2019 i Veteranforbundet SIOPS avholdes lørdag 6. april fra kl. 11 til 17 i SIOPS’ Info- og Ressurssenter, Kongens Gate 9, Oslo. Påmelding til landsmøtet gjøres ved å sende e-post til post@siops.no merket «Landsmøtet 2019». Påmeldingsfrist er torsdag 28. mars.
Les merSIOPS har den siste tiden mottatt flere bekymringsmeldinger fra advokater og veteraner om praktiseringen av foreldelse i Statens Pensjonskasse og klagenemnda.
Les merEndelig var dagen her! Etter utallige oppussings- og dugnadstimer var det duket for en høytidelig og storslått åpning av nye SIOPS info- og ressurssenter i Kongens gate 9.
Les merVi søker nå veteraner som mannskap på årets Veteranseilas. Ønsker du en skikkelig utfordring og en opplevelse for livet sammen med en gjeng andre veteraner? Søk om å bli mannskap!
Les mer25. februar starter Marie Gjerde Rolandsen i stillingen som rådgiver i Veteranforbundet SIOPS.
Les merStortinget gir ankerett i erstatningssaker til veteraner som har tjenestegjort i internasjonale operasjoner etter 1. januar 2010.
Les mer
En av de mest alvorlige konsekvensene av Norges deltagelse i internasjonale operasjoner er at enkelte soldater kommer hjem med skader og utfordringer med å re-integrere seg i det sivile samfunnet.
Gjennom et målrettet arbeid med å bedre livssituasjonen til skadde veteraner og ved å være pådriver for forebygging av skader har Veteranforbundet SIOPS tatt på seg oppgaven med å fremme veteraners interesser.
Vår målsetting er at veteraner som blir skadet, enten fysisk eller psykisk, skal få et godt behandlingstilbud og trygge økonomiske rammer. For å få til dette er det avgjørende å øke kunnskapen og kompetansen på hvordan opplevelser og erfaringer fra livet som soldat kan påvirke helsesituasjonen. Dette er viktig i hjelpeapparatet og for at storsamfunnet skal anerkjenne den innsatsen hver enkelt soldat har gjort på vegne av nasjonene.
I Veteranforbundet SIOPS er det mange som har dyrekjøpte erfaringer med hva det vil si og ta med seg krigen hjem. Både veteraner, men også familiemedlemmer og nære venner. Denne erfaringskompetansen danner grunnlaget for Veteranforbundet SIOPS’ bidrag til arbeidet med forebygging av psykiske skader og utfordringer som følge av tjeneste.
Veteranforbundet SIOPS arbeider på flere plan for at alle veteraner skal komme helt hjem:
Her kan du lese mer om vår handlingsplan for 2022/2023.
Les årsberetning for 2020/2021 her
Les årsberetning for 2021/2022 her
Les årsberetning for 2022/2023 her
Les årsberetning for 2023/2024 her
Les protokollen fra landsmøtet 2020 her
Les protokollen fra landsmøtet 2021 her
Les protokollen fra landsmøtet 2022 her
Les protokollen fra landsmøtet 2023 her
Les protokollen fra landsmøtet 2024 her
Din trygghet er viktig for oss
Les vår personvernerklæring og våre vilkår for hvordan vi tar vare på dine opplysninger her.
About SIOPS
The veterans' association– wounded in international operations (SIOPS) was formed in 2006. Our main task is to assist and extend support to veterans with physical or mental injuries resulting from participation in international operations. SIOPS is the only organization, in Norway, dedicated to assisting wounded veterans and their families.
Since 1945, more than 100 000 Norwegians have served in international operations. Some of these soldiers return with injuries and find it hard to reintegrate back into civilian life. SIOPS works to ensure that those who do, receive the proper medical and legal assistance. By increasing knowledge about veterans, their experiences and challenges to civil society, we hope to achieve a worthy social support and security for our wounded veterans. In particular, good medical and financial support.
As an actor in civil society, and at the same time as a member of the extended defence family, we work with politicians as well as the defense establishment to further issues of critical importance for the veterans and reduce the number of wounded veterans. We work to influence different stakeholders such as members of Parliament, the Government, Ministry of Defence and the Armed Forces.
In addition to advocacy work, we organize recreational activities for veterans, as well as cultural events and meetings. This is to ensure that veterans have a place where they feel comfortable and can challenge themselves in safe surroundings. For those veterans who may need a more “one on one”-type of support, we offer assistance and counselling through our peer network 'Point of Contact.'