Vi planlegger to «grunnkurs» i fluefiske, og planen er å ha med seks til åtte personer på hvert kurs. Prosjektet går ut på å lære veteraner som er litt mer enn vanlig fiskeinteresserte elementære kunnskaper og ferdigheter i fluefiske.
Innlosjering og forpleining ved Vesle Skaugum som er Luftforsvarets feriested på Golsfjellet («Little Norway») og som ligger mindre enn en kilometer fra kursstedet ved Tisleia.
Påmelding: Sendes til post@siops.no innen 10. juni
Kostnader: Egenandelen for deltakelse på kurset har vi satt til 850,-
Har du spørsmål til turen kan du sende epost til: arne@siops.no
Fiskekort på 230,- for tre dager er inkludert. Kostnader til utstyr er ikke tatt med, fordi kurset kan baseres på lån av utstyr for dem som ikke har, eventuelt bestilling/innkjøp av private stenger til en fordelaktig pris. Det er en fordel i dette fiskeområdet å ha vadere.
Adkomst: Privat eller offentlig transport, eventuelt buss opp på fjellet fra Gol eller Leira. Nærmere info om dette når deltakerlistene er klare.
Nærhet til naturen har lenge vært et viktig element i ulike terapiformer, og etter hvert har ulike friluftsaktiviteter fått større betydning innenfor forskjellige former for psykoterapi. i USA og Storbritannia har fluefiske blitt tatt i bruk i ulike former for retreat og terapi for veteraner med PTSD eller andre psykiske utfordringer. Forskningen på dette har registrert reduksjon av PTSD-symptomer etter bare relativt kortvarig aktivitet. (Fishing for Heroes, http://www.riversofrecovery.org/research-results/)
I SIOPS møtte vi nylig amerikanske veteraner på besøk i Oslo. Flere av dem var med i Healing Waters Fly Fishing Project. Vi har også kontakt med britiske veteranmiljøer der fiske brukes som fritidsaktivitet, retreat-aktivitet og terapi. www.fishabilityuk.org.
Fluefiske som en nokså utbredt fritidsaktivitet for norsk militært personell er en tradisjon som i hvert fall går tilbake til norske militæres nærvær i Storbritannia og Canada under 2. verdenskrig. Kunnskap om fluefiske som mestringsaktivitet for skadde veteraner, i retreat- og til og med i terapeutisk sammenheng, er av langt nyere dato (1980-2000 tallet). I SIOPS ønsker vi nå å prøve ut et slikt fluefiskeprosjekt for skadde veteraner i Norge. Initiativet kommer fra veteranene selv, og prosjektet vil drives av veteraner. Prosjektet går ut på å lære veteraner som er litt fiskeinteresserte det elementære av kunnskaper og ferdigheter, kasteteknikk (og insektlære).
SIOPS ser frem til noen flotte dager med fluefiske!
Kurs 1: 17.- 21.07 |
Påmelding: Sendes til post@siops.no innen 10. juni |
Landsmøtet 2019 i Veteranforbundet SIOPS avholdes lørdag 6. april fra kl. 11 til 17 i SIOPS’ Info- og Ressurssenter, Kongens Gate 9, Oslo. Påmelding til landsmøtet gjøres ved å sende e-post til post@siops.no merket «Landsmøtet 2019». Påmeldingsfrist er torsdag 28. mars.
Les merSIOPS har den siste tiden mottatt flere bekymringsmeldinger fra advokater og veteraner om praktiseringen av foreldelse i Statens Pensjonskasse og klagenemnda.
Les merEndelig var dagen her! Etter utallige oppussings- og dugnadstimer var det duket for en høytidelig og storslått åpning av nye SIOPS info- og ressurssenter i Kongens gate 9.
Les merVi søker nå veteraner som mannskap på årets Veteranseilas. Ønsker du en skikkelig utfordring og en opplevelse for livet sammen med en gjeng andre veteraner? Søk om å bli mannskap!
Les mer25. februar starter Marie Gjerde Rolandsen i stillingen som rådgiver i Veteranforbundet SIOPS.
Les merStortinget gir ankerett i erstatningssaker til veteraner som har tjenestegjort i internasjonale operasjoner etter 1. januar 2010.
Les mer
En av de mest alvorlige konsekvensene av Norges deltagelse i internasjonale operasjoner er at enkelte soldater kommer hjem med skader og utfordringer med å re-integrere seg i det sivile samfunnet.
Gjennom et målrettet arbeid med å bedre livssituasjonen til skadde veteraner og ved å være pådriver for forebygging av skader har Veteranforbundet SIOPS tatt på seg oppgaven med å fremme veteraners interesser.
Vår målsetting er at veteraner som blir skadet, enten fysisk eller psykisk, skal få et godt behandlingstilbud og trygge økonomiske rammer. For å få til dette er det avgjørende å øke kunnskapen og kompetansen på hvordan opplevelser og erfaringer fra livet som soldat kan påvirke helsesituasjonen. Dette er viktig i hjelpeapparatet og for at storsamfunnet skal anerkjenne den innsatsen hver enkelt soldat har gjort på vegne av nasjonene.
I Veteranforbundet SIOPS er det mange som har dyrekjøpte erfaringer med hva det vil si og ta med seg krigen hjem. Både veteraner, men også familiemedlemmer og nære venner. Denne erfaringskompetansen danner grunnlaget for Veteranforbundet SIOPS’ bidrag til arbeidet med forebygging av psykiske skader og utfordringer som følge av tjeneste.
Veteranforbundet SIOPS arbeider på flere plan for at alle veteraner skal komme helt hjem:
Her kan du lese mer om vår handlingsplan for 2022/2023.
Les årsberetning for 2020/2021 her
Les årsberetning for 2021/2022 her
Les årsberetning for 2022/2023 her
Les årsberetning for 2023/2024 her
Les protokollen fra landsmøtet 2020 her
Les protokollen fra landsmøtet 2021 her
Les protokollen fra landsmøtet 2022 her
Les protokollen fra landsmøtet 2023 her
Les protokollen fra landsmøtet 2024 her
Din trygghet er viktig for oss
Les vår personvernerklæring og våre vilkår for hvordan vi tar vare på dine opplysninger her.
About SIOPS
The veterans' association– wounded in international operations (SIOPS) was formed in 2006. Our main task is to assist and extend support to veterans with physical or mental injuries resulting from participation in international operations. SIOPS is the only organization, in Norway, dedicated to assisting wounded veterans and their families.
Since 1945, more than 100 000 Norwegians have served in international operations. Some of these soldiers return with injuries and find it hard to reintegrate back into civilian life. SIOPS works to ensure that those who do, receive the proper medical and legal assistance. By increasing knowledge about veterans, their experiences and challenges to civil society, we hope to achieve a worthy social support and security for our wounded veterans. In particular, good medical and financial support.
As an actor in civil society, and at the same time as a member of the extended defence family, we work with politicians as well as the defense establishment to further issues of critical importance for the veterans and reduce the number of wounded veterans. We work to influence different stakeholders such as members of Parliament, the Government, Ministry of Defence and the Armed Forces.
In addition to advocacy work, we organize recreational activities for veterans, as well as cultural events and meetings. This is to ensure that veterans have a place where they feel comfortable and can challenge themselves in safe surroundings. For those veterans who may need a more “one on one”-type of support, we offer assistance and counselling through our peer network 'Point of Contact.'