I år – 30. juli til 3. august har SIOPS fått tildelt laksevaldene på begge sider av Numedalslågen (Rienlågen) ved Kjærringhølen øst med en utvidelse til vestsiden av elva. Det betyr altså at vi kan fiske i dette store og ekstremt flotte området, og at vi de siste to døgnene også kan fiske på begge sider av elva. Da kan vi også bruke båt til å krysse elva, eller til å fiske fra!
Kjærringhølen er et av de flotteste stedene i Numedalslågen. Området ligger ca. 4 mil fra Larvik. Her er det en rustikk tømmer gapahuk med bålplass, stor Lavvo gamme, og utsikt ned mot Rien Vest og Øst. I tillegg er det et lite kjøkkentelt med gass-kjøleskap, stekehelle og bluss for å lage kaffe og brase noe mat. Forlegning for deltakerne i lavvo, telt eller bil.
Med rettigheter til å fiske i Rienlågen og Hagnesvassdraget kan det fiskes med sluk, mark, reke og flue. Dette er derfor en type sportsfiske som skulle passe for de fleste!
Fisket i Rienlågen som forvaltes av Waterproof, består av brekk, høler og ganske stilleflytende elv. I Hagnesvassdraget som forvaltes av Grunneiernes Fiskeforening for Andebu og Hedrum, består fiskeområdet av høler, friskt rennende elv og stilleflytende partier.
På samlingen vil vi sette opp en naturcamp med lavvoer, og vi vil sørge for bevertningen selv med tre måltider. Leirsjefen har ansvaret for innkjøp og matlaging.
Under samlingen ved Rienlågen er det også mulig med forlegning i en Moelven-brakke i valdet.
Vi har en del fiskeutstyr til låns.
Ellers trengs utstyr til overnatting ute, madrass og sovepose.
Forsikring: Alle som deltar på SIOPS’ aktiviteter må ha reiseforsikring.
Egenandel: 1000,-
Link til påmelding:
|
SIOPS sponser Lofoten House of Veterans med 5000,- til fotokurs for veteraner den 8.- 10. november i naturskjønne omgivelser i Lofoten.
Les merI helgen deltok administrasjonen og flere medlemmer i SIOPS i Hedersløpet. Løpet hedrer alle som har tjenestegjort og overskuddet går uavkortet til stiftelsen Veteranhjelp. Les mer om løpet og stiftelsen veteranhjelp her.
Les merFor tredje gang arrangerer vi førjulsferie for norske og britiske veteranfamilier i samarbeid med Royal Marines Club og Rondane Høyfjellshotell. Årets førjulsferie går av stabelen 2.-6. desember.
Les merEr du, eller kjenner du en veteran som har lyst til å spille i band, være med å lage låter og spille konsert?
Les merI forbindelse med den annonserte stortingsmeldingen om veteraner har SIOPS levert en rekke konkrete innspill til forsvarsdepartementet, helse- og omsorgsdepartementet og arbeids- og sosialdepartementet. Disse tre departementene vil ha en nøkkelrolle i arbeidet med stortingsmeldingen. Innspillene er også sendt i kopi til alle stortingsgruppene.
Les merI dag, 10. september, er verdensdagen for selvmordsforebygging. SIOPS jobber aktivt for å forhindre at skadde veteraner føler seg alene og uten hjelp.
Les mer
En av de mest alvorlige konsekvensene av Norges deltagelse i internasjonale operasjoner er at enkelte soldater kommer hjem med skader og utfordringer med å re-integrere seg i det sivile samfunnet.
Gjennom et målrettet arbeid med å bedre livssituasjonen til skadde veteraner og ved å være pådriver for forebygging av skader har Veteranforbundet SIOPS tatt på seg oppgaven med å fremme veteraners interesser.
Vår målsetting er at veteraner som blir skadet, enten fysisk eller psykisk, skal få et godt behandlingstilbud og trygge økonomiske rammer. For å få til dette er det avgjørende å øke kunnskapen og kompetansen på hvordan opplevelser og erfaringer fra livet som soldat kan påvirke helsesituasjonen. Dette er viktig i hjelpeapparatet og for at storsamfunnet skal anerkjenne den innsatsen hver enkelt soldat har gjort på vegne av nasjonene.
I Veteranforbundet SIOPS er det mange som har dyrekjøpte erfaringer med hva det vil si og ta med seg krigen hjem. Både veteraner, men også familiemedlemmer og nære venner. Denne erfaringskompetansen danner grunnlaget for Veteranforbundet SIOPS’ bidrag til arbeidet med forebygging av psykiske skader og utfordringer som følge av tjeneste.
Veteranforbundet SIOPS arbeider på flere plan for at alle veteraner skal komme helt hjem:
Her kan du lese mer om vår handlingsplan for 2022/2023.
Les årsberetning for 2020/2021 her
Les årsberetning for 2021/2022 her
Les årsberetning for 2022/2023 her
Les årsberetning for 2023/2024 her
Les protokollen fra landsmøtet 2020 her
Les protokollen fra landsmøtet 2021 her
Les protokollen fra landsmøtet 2022 her
Les protokollen fra landsmøtet 2023 her
Les protokollen fra landsmøtet 2024 her
Din trygghet er viktig for oss
Les vår personvernerklæring og våre vilkår for hvordan vi tar vare på dine opplysninger her.
About SIOPS
The veterans' association– wounded in international operations (SIOPS) was formed in 2006. Our main task is to assist and extend support to veterans with physical or mental injuries resulting from participation in international operations. SIOPS is the only organization, in Norway, dedicated to assisting wounded veterans and their families.
Since 1945, more than 100 000 Norwegians have served in international operations. Some of these soldiers return with injuries and find it hard to reintegrate back into civilian life. SIOPS works to ensure that those who do, receive the proper medical and legal assistance. By increasing knowledge about veterans, their experiences and challenges to civil society, we hope to achieve a worthy social support and security for our wounded veterans. In particular, good medical and financial support.
As an actor in civil society, and at the same time as a member of the extended defence family, we work with politicians as well as the defense establishment to further issues of critical importance for the veterans and reduce the number of wounded veterans. We work to influence different stakeholders such as members of Parliament, the Government, Ministry of Defence and the Armed Forces.
In addition to advocacy work, we organize recreational activities for veterans, as well as cultural events and meetings. This is to ensure that veterans have a place where they feel comfortable and can challenge themselves in safe surroundings. For those veterans who may need a more “one on one”-type of support, we offer assistance and counselling through our peer network 'Point of Contact.'