Slutter som generalsekretær i SIOPS

Jeg er veldig takknemlig for at jeg har fått muligheten til å være generalsekretær i nesten fire år i SIOPS, og det har vært en begivenhetsrik og spennende periode. Wemberg forlater SIOPS fordi han har fått en ny jobbmulighet i Advansia AS, og skal fortsette som rådgiver innenfor sikkerhet.

Wemberg orienterte styreleder og styret den 7. juli om at han vil slutte som generalsekretær i SIOPS til høsten. Tentativt er sluttdato satt til 1. november, men Wemberg utelukker ikke at det kan skje noe tidligere.

Jeg er veldig stolt og takknemlig for at jeg har fått muligheten til å være generalsekretær for SIOPS uttaler Wemberg, og arbeidsoppgavene har vært mange, viktige og utfordrende for å styrke rettighetene til skadde veteraner i perioden. Dette har vi arbeidet tett sammen med i administrasjonen, med styret og alle ressurspersonene i SIOPS.

Jeg har trivdes veldig godt i SIOPS, men alt har sin tid sier Wemberg. Noen muligheter kommer og går i livet, og det er viktig at man vurderer om man skal gripe muligheten som byr seg eller ikke. Jeg liker nye utfordringer, og ser det som et naturlig jobbskifte nå da jeg har fått en ny og spennende mulighet i Advansia AS som rådgiver innenfor sikkerhet og beredskap. Dette har alltid engasjert meg i Forsvaret, og er et høyaktuelt tema ikke minst i dagens situasjon.

For meg er det viktig å være åpen om jobbskiftet med en gang, for å unngå spekulasjoner og rykter. Styreleder og styret vil nå ha ansvaret for prosessen med å lyse ut og ansette en ny generalsekretær i SIOPS.

Utlysning og ny ansettelsesprosess er viktig uttaler styreleder Arve Marcelius Aasbak. Vi kommer også nærmere tilbake til selve skiftet av generalsekretær i SIOPS når tiden er inne, sier han. Målet er å få til en god overlapp og ramme rundt skifte av generalsekretær i forbundet vårt. Når det er sagt så går tiden frem til november raskt. Styret iverksetter derfor arbeidet med å finne erstatter omgående.

Slutter som generalsekretær i SIOPS

Aktuelt

Boklunsj 29.11 - Vidkun Quisling: Fra fedrelandselsker til landssviker

Hvem var Norges mest forhatte mann – Vidkun Quisling? Fra å være en fedrelandselsker, som kjempet en innbitt kamp for det norske, som deltok i Nansenhjelpen og berget hundretusenvis av sulterammede sovjetere, til å bli landssviker var veien kort. En ny bok tar for seg Quslings liv og virke, og vi inviterer til boklunsj 29.11

Les mer

Studietur til England - gode og nyttige innspill fra våre naboer på øya

Vi har vært på studietur til England og fått med oss masse interessant kunnskap om hvordan de ivaretar sine veteraner. Les mer om turen vår her!

Les mer

SIOPS gratulerer likemannsnettverket som finalist til veteranprisen!

Finalistene til årets veteranpris er nå ute, og det er med stor glede at vårt eget likemannsnettverk er blant de fire finalistene!

Les mer

God gjennomføring av pilotprosjektet med yoga for skadde veteraner

SIOPS har for første gang gjennomført et prosjekt med spesialtilpasset yogakurs for skadde veteraner på Nøsen Yoga- og Høyfjellshotell.

Les mer

Thomas Seltzer gir prispenger til SIOPS!

Programleder og bassist i Turboneger, Thomas Seltzer, er årets vinner av Mental Helses åpenhetspris. Prispengene på 10.000,- har han valgt å donere til SIOPS. Vi er utrolige takknemlige for denne oppmerksomheten fra Seltzer, og setter stor pris på hans engasjement for skadde veteraner.

Les mer

Et lite ambisiøst "veteranbudsjett"

Forslag til Statsbudsjett for 2020 ble lagt fram 07. oktober. I budsjettforslagene til Forsvardepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet er det budsjettposter og uttalelser som omhandler veteransaken. Det er imidlertid lite nytt som fremkommer, og budsjettforslagene fremstår som lite ambisiøse når det gjelder tiltak for skadde veteraner.

Les mer

Om Siops

Om SIOPS


En av de mest alvorlige konsekvensene av Norges deltagelse i internasjonale operasjoner er at enkelte soldater kommer hjem med skader og utfordringer med å re-integrere seg i det sivile samfunnet.

Gjennom et målrettet arbeid med å bedre livssituasjonen til skadde veteraner og ved å være pådriver for forebygging av skader har Veteranforbundet SIOPS tatt på seg oppgaven med å fremme veteraners interesser.

Vår målsetting er at veteraner som blir skadet, enten fysisk eller psykisk, skal få et godt behandlingstilbud og trygge økonomiske rammer. For å få til dette er det avgjørende å øke kunnskapen og kompetansen på hvordan opplevelser og erfaringer fra livet som soldat kan påvirke helsesituasjonen. Dette er viktig i hjelpeapparatet og for at storsamfunnet skal anerkjenne den innsatsen hver enkelt soldat har gjort på vegne av nasjonene.

I Veteranforbundet SIOPS er det mange som har dyrekjøpte erfaringer med hva det vil si og ta med seg krigen hjem. Både veteraner, men også familiemedlemmer og nære venner. Denne erfaringskompetansen danner grunnlaget for Veteranforbundet SIOPS’ bidrag til arbeidet med forebygging av psykiske skader og utfordringer som følge av tjeneste.

Veteranforbundet SIOPS arbeider på flere plan for at alle veteraner skal komme helt hjem:

  • Råd- og veiledning: Som veteran eller pårørende kan du ta kontakt med SIOPS for råd og veiledning i forbindelse med spørsmål knyttet til for eksempel helsehjelp, juss, NAV eller økonomi. Hos SIOPS kan du komme i kontakt med en likemann, gjennom vårt likemannsnettverk Point of Contact (POC).
  • Myndighetskontakt: Veteranforbundet SIOPS arbeider målrettet opp mot Storting og regjering, departementer og etater – for å sikre skadde veteraners interesser og bidra til nødvendige endringer på systemnivå. Du kan lese mer om vårt politiske arbeid og våre standpunkter i en rekke saker som berører veteraner her.
  • Veteraners status: Veteranforbundet SIOPS bidrar til å sette veteransaken på dagsorden, gjennom å løfte fram soldater og veteraners historier. I Kongens Gate 9 i Oslo avholder vi jevnlig foredrag og debatter. Vi synliggjør veteransaken i media, på sosiale media og gjennom eventer og arrangementer.

Her kan du lese mer om vår handlingsplan for 2022/2023.

Les årsberetning for 2020/2021 her

Les årsberetning for 2021/2022 her

Les årsberetning for 2022/2023 her

Les årsberetning for 2023/2024 her

Våre vedtekter finner du her

Les protokollen fra landsmøtet 2020 her

Les protokollen fra landsmøtet 2021 her

Les protokollen fra landsmøtet 2022 her

Les protokollen fra landsmøtet 2023 her

Les protokollen fra landsmøtet 2024 her


Din trygghet er viktig for oss
Les vår personvernerklæring og våre vilkår for hvordan vi tar vare på dine opplysninger her.

About SIOPS
The veterans' association– wounded in international operations (SIOPS) was formed in 2006. Our main task is to assist and extend support to veterans with physical or mental injuries resulting from participation in international operations. SIOPS is the only organization, in Norway, dedicated to assisting wounded veterans and their families.

Since 1945, more than 100 000 Norwegians have served in international operations. Some of these soldiers return with injuries and find it hard to reintegrate back into civilian life. SIOPS works to ensure that those who do, receive the proper medical and legal assistance. By increasing knowledge about veterans, their experiences and challenges to civil society, we hope to achieve a worthy social support and security for our wounded veterans. In particular, good medical and financial support.

As an actor in civil society, and at the same time as a member of the extended defence family, we work with politicians as well as the defense establishment to further issues of critical importance for the veterans and reduce the number of wounded veterans. We work to influence different stakeholders such as members of Parliament, the Government, Ministry of Defence and the Armed Forces.

In addition to advocacy work, we organize recreational activities for veterans, as well as cultural events and meetings. This is to ensure that veterans have a place where they feel comfortable and can challenge themselves in safe surroundings. For those veterans who may need a more “one on one”-type of support, we offer assistance and counselling through our peer network 'Point of Contact.'