De to siste årene har vi arrangert fluefiskekurs på Golsfjellet. I Tisleia, som er en av Sør-Norges beste ørretelver. Dette er et prosjekt som vi viderefører i år. Men i år åpner vi for mer allsidig fiske på en av samlingene. Her kan de som sverger til haspel- eller markstanga slippe til. Det blir også dorging og oterfiske på Storfjorden. Sannsynligvis lettere å få fisk her enn for dem som svinger fluestanga i Tisleia uka før.
SIOPS gjentar suksessen fra tidligere år med kurs i fluefiske i Tisleia. I tillegg arrangerer vi en samling ved Storfjorden litt lenger nord på Golsfjellet, der det er tilrettelagt for litt flere typer vanlig fjellfiske. Storfjorden, og områdene rundt byr på muligheter for flere typer sportsfiske.
I Storfjorden har Nøsen Yoga & fjellhotell alle fiskerettigheter, og i nærområdet er det også flere fine fiskevann- og elver. Samlingen vi planlegger her egner seg derfor både for fluefiske-nerder og for andre fiskeinteresserte. Golsfjellet er også et supert utgangspunkt for turer til fots, med kajakk/kano og ikke minst med sykkel. Nøsen er et hotell som har yoga som tema, og vanligvis serveres vegetarisk mat, men det betyr ikke at kokken fra Nepal ikke kan tilberede chicken masala og fjellørret!
Tisleia er en av de beste ørretelvene i Sør-Norge. Der arrangerer vi som tidligere grunnkurs i fluefiske, men kursopplegget vil bli tilpasset den enkeltes ferdigheter slik at viderekommende også vil ha utbytte av kursene. Med innkvartering på Røde Kors’ kurssted Merket som ligger ved utløpet av Tisleia, vil vi på samme måte som i 2020 kunne ivareta nødvendige smittevernregler.
Ideen om fluefiske som en mestringsaktivitet for veteraner som har utfordringer etter tjenesten kommer fra USA og organisasjonen Healing Waters Fly Fishing Project.
Her hjemme er det SIOPS og UNIFIL-veteran og pasjonert fluefisker Morten Blom (bildet øverst) som har fanget opp idéen. Neste bilde: Alexander Torssønn Røisland får nesten alltid fisk.
Kursledere er Morten Blom og Ronny C. Schmidt som begge er erfarne fluefiskere- og guider, som kjenner de gode fiskeplassene på Golsfjellet. NVIO Oslo er medarrangør.
Alle veteraner, uavhengig av organisasjonstilknytning er velkomne.
Tid og sted:
21.6. – 25.6: Fluefiskekurs Tisleia – innkvartering på Røde Kors’ kurssted Merket
30.6. – 4.7: Samling med flere typer fjellfiske ved Storfjorden Nøsen Yoga & Fjellhotell
Kostnader: Egenandel for deltakerne er kr 900,- Faktura blir tilsendt
Påmelding: Til post@siops.no innen 11. juni
Adkomst: Privat eller offentlig transport, eventuelt buss opp på fjellet fra Gol eller Leira.
Utstyr: De som ikke har utstyr kan låne dette. Fiskekort kr 320,- for tre dager i Tisleia (inkl). I Storfjorden har hotellet fiskerettigheter. For fiske i området rundt Storfjorden gjelder fiskekort som vi kjøper på inatur.no
|
Vi vil ha ny tiltaksplan for veteranene til Stortinget. Les artikkelen vår her
Les merLes mer om årets førjulstreff på Smuksjøseter fjellstue
Les mer
En av de mest alvorlige konsekvensene av Norges deltagelse i internasjonale operasjoner er at enkelte soldater kommer hjem med skader og utfordringer med å re-integrere seg i det sivile samfunnet.
Gjennom et målrettet arbeid med å bedre livssituasjonen til skadde veteraner og ved å være pådriver for forebygging av skader har Veteranforbundet SIOPS tatt på seg oppgaven med å fremme veteraners interesser.
Vår målsetting er at veteraner som blir skadet, enten fysisk eller psykisk, skal få et godt behandlingstilbud og trygge økonomiske rammer. For å få til dette er det avgjørende å øke kunnskapen og kompetansen på hvordan opplevelser og erfaringer fra livet som soldat kan påvirke helsesituasjonen. Dette er viktig i hjelpeapparatet og for at storsamfunnet skal anerkjenne den innsatsen hver enkelt soldat har gjort på vegne av nasjonene.
I Veteranforbundet SIOPS er det mange som har dyrekjøpte erfaringer med hva det vil si og ta med seg krigen hjem. Både veteraner, men også familiemedlemmer og nære venner. Denne erfaringskompetansen danner grunnlaget for Veteranforbundet SIOPS’ bidrag til arbeidet med forebygging av psykiske skader og utfordringer som følge av tjeneste.
Veteranforbundet SIOPS arbeider på flere plan for at alle veteraner skal komme helt hjem:
Her kan du lese mer om vår handlingsplan for 2022/2023.
Les årsberetning for 2020/2021 her
Les årsberetning for 2021/2022 her
Les årsberetning for 2022/2023 her
Les årsberetning for 2023/2024 her
Les protokollen fra landsmøtet 2020 her
Les protokollen fra landsmøtet 2021 her
Les protokollen fra landsmøtet 2022 her
Les protokollen fra landsmøtet 2023 her
Les protokollen fra landsmøtet 2024 her
Din trygghet er viktig for oss
Les vår personvernerklæring og våre vilkår for hvordan vi tar vare på dine opplysninger her.
About SIOPS
The veterans' association– wounded in international operations (SIOPS) was formed in 2006. Our main task is to assist and extend support to veterans with physical or mental injuries resulting from participation in international operations. SIOPS is the only organization, in Norway, dedicated to assisting wounded veterans and their families.
Since 1945, more than 100 000 Norwegians have served in international operations. Some of these soldiers return with injuries and find it hard to reintegrate back into civilian life. SIOPS works to ensure that those who do, receive the proper medical and legal assistance. By increasing knowledge about veterans, their experiences and challenges to civil society, we hope to achieve a worthy social support and security for our wounded veterans. In particular, good medical and financial support.
As an actor in civil society, and at the same time as a member of the extended defence family, we work with politicians as well as the defense establishment to further issues of critical importance for the veterans and reduce the number of wounded veterans. We work to influence different stakeholders such as members of Parliament, the Government, Ministry of Defence and the Armed Forces.
In addition to advocacy work, we organize recreational activities for veterans, as well as cultural events and meetings. This is to ensure that veterans have a place where they feel comfortable and can challenge themselves in safe surroundings. For those veterans who may need a more “one on one”-type of support, we offer assistance and counselling through our peer network 'Point of Contact.'