SIOPS i media

Her finner du et utvalg av oppslag i medier med Veteranforbundet SIOPS.
Andre relevante saker om veteraner blir også lagt ut her.

Vant ankestrid

Klassekampen omtaler den 06.11 Stortingets beslutning om å gi veteraner skadet etter 2010 ankemuligheter på avslag fra Statens Pensjonskasse.

– Stortinget innrømmer at de tok feil. Det er en viktig delseier. Jeg håper det var siste gang myndighetene prøver å sette datostempel på rettighetene til de som har satt liv og helse i spill for Norge, sier Gisle Bruknapp, fungerende generalsekretær i Veteranforbundet Siops. 

Les saken her

Kronikk i Dagens Medisin

Fungerende generalsekretær, Gisle Bruknapp, og projektleder for kurset Veteraners psykiske helse, Arne Ørum, har skrevet kronikk i Dagens Medisin om myndighetens fraværende arbeid med å heve kompetansen om veteraners psykiske helse. Kronikken kan du lese her

Reportasje og intervju på TV2 Nyhetskanalen 21.07.18

Reportasje om Veteranseilasen 2018 og hvorfor så få Afghanistan-veteraner søker profesjonell hjelp selv om de har en psykisk lidelse. Intervju i studio med fungerende generalsekretær i SIOPS, Gisle Bruknapp, og Afghanistan-veteran Kjetil Bragstad.

 

Aftenposten mener: Lik klagerett for alle veteraner

Lederen i Aftenposten 05.06.18 tar opp manglende klageadgang for veteraner skadet etter 2010 og er helt klar på dette er en urettferdig praksis som snarest må endres. Lederen kan du lese her.