SIOPS i media

Her finner du et utvalg av oppslag i medier med Veteranforbundet SIOPS.
Andre relevante saker om veteraner blir også lagt ut her.

Erik Eldens tegninger pryder SIOPS' nye lokaler

Erik Elden, major og NK i Telemark Bataljon, er selvlært portrettegner. Han har utgitt boken "Veteraner" på SIOPS-forlag, en bok som består av portretter av mennesker han har tjenestegjort med i inn- og utland. Flere av disse portrettene henger nå i SIOPS nye lokaler. Forsvarets Forum har skrevet en reportasje om Eldens utstilling i SIOPS' lokaler. Reportasjen kan du lese her.

Veterankurs får penger av Stortinget

I forbindelse med forhandlingene om statsbudsjettet for 2019 vedtok Stortinget å bevilge midler til SIOPS' meritterende kurs for leger og psykologer. I den forbindelse intervjuet Forsvarets Forum stortingsrepresentant (H) og veteran, Erlend Larsen, og rådgiver i SIOPS, Arne Ørum. Intervjuet kan du lese her.

Vant ankestrid

Klassekampen omtaler den 06.11 Stortingets beslutning om å gi veteraner skadet etter 2010 ankemuligheter på avslag fra Statens Pensjonskasse.

– Stortinget innrømmer at de tok feil. Det er en viktig delseier. Jeg håper det var siste gang myndighetene prøver å sette datostempel på rettighetene til de som har satt liv og helse i spill for Norge, sier Gisle Bruknapp, fungerende generalsekretær i Veteranforbundet Siops. 

Les saken her

Kronikk i Dagens Medisin

Fungerende generalsekretær, Gisle Bruknapp, og projektleder for kurset Veteraners psykiske helse, Arne Ørum, har skrevet kronikk i Dagens Medisin om myndighetens fraværende arbeid med å heve kompetansen om veteraners psykiske helse. Kronikken kan du lese her

Reportasje og intervju på TV2 Nyhetskanalen 21.07.18

Reportasje om Veteranseilasen 2018 og hvorfor så få Afghanistan-veteraner søker profesjonell hjelp selv om de har en psykisk lidelse. Intervju i studio med fungerende generalsekretær i SIOPS, Gisle Bruknapp, og Afghanistan-veteran Kjetil Bragstad.