Nyhetsarkiv 2014

SIOPS' info og ressurssenter: Oppussingen er i gang!

Veteranforbundet SIOPS har siden etableringen i 2006 jobbet dedikert for skadde veteraner og veteraner som opplever utfordringer etter tjeneste. Vi ønsker å gjøre denne kompetansen mer synlig og tilgjengelig for veteraner, pårørende og andre interesserte. I januar 2015 flytter vi derfor inn i nye lokaler på gateplan i Oslo sentrum, nærmere bestemt Kongensgate 3 i Kvadraturen.

Men før vi kommer så langt, er det mye å gjøre. Vi er i gang med dugnadsarbeid, flere nevenyttige og dyktige veteraner er i full sving. Men det er mye jobb, så ta gjerne kontakt med oss hvis du har lyst og anledning til å bidra med dugnadsjobbing! Det er også mulig å bidra økonomisk til at Kongensgate 3 skal bli trivelige og funksjonelle lokaler for veteraner og SIOPS sitt arbeid. Se kampanjen vår på bidra.no

Med nye lokaler i Kongensgate 3, vil SIOPS arbeid og kompetanse på veteranivaretakelse bli mer synlig og tilgjengelig. Vi ønsker at terskelen skal være lav for å komme innom – enten man opplever utfordringer selv, eller ønsker råd om hvordan man best kan støtte noen som sliter. Fysisk tilgjengelighet er selvfølgelig en utfordring i et langstrakt land som Norge. Men ved å plasserer oss nær både trafikkknutepunkt og Akershus Festning – håper vi å øke tilgjengeligheten vår for veteraner fra hele landet. Telefon, mail og sosiale medier vil selvfølgelig fortsatt være den enkleste måten å nå oss på for de fleste.

Med et synlig info- og ressurssenter vil SIOPS ytterligere styrke vårt interessepolitiske arbeid opp mot politiske myndigheter, direktorater og etater. Veien er kort fra arbeidsplasser på Stortinget, ulike departementer og etater til SIOPS nye lokaler. Synliggjøring av krigens kostnader og nødvendigheten av gode systemer for veteranivaretakelse er en avgjørende del av anerkjennelsen Norge som samfunn gir soldater og veteraner fra internasjonale operasjoner.

Vi gleder oss til å komme i nye lokaler. Og det er med stor iver flere veteraner nå er i full sving med dugnad. Vi har også inngått et samarbeid med Idéfagskolen for å få gode råd om planløsning og innredning. Med lave budsjetter for oppussing og flytting, er det flott med alle som har anledning og lyst til å bidra! Ta derfor gjerne kontakt med oss hvis du har lyst til å være med på dugnad. Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. / 22 69 56 50. Eller gå inn på bidra.no hvis du ønsker å støtte SIOPS nye lokaler økonomisk. Dette blir et løft for SIOPS som organisasjon, og et viktig bidrag til at veteransaken står høyt på agendaen både hos politikere og det sivile hjelpeapparatet.