Nyhetsarkiv 2015

Freddy Bolle: Krig koster

I perioden 1987 til 2010 var alltid en av brødrene Freddy, Lasse og Trond Bolle ute i en internasjonal operasjon for Norge. Trond mistet livet i Afghanistan i 2010 og Lasse har blitt ufør på grunn av psykiske belastningsskader som følge av tjenesten. Freddy selv har tjeneste fra Libanon, Somalia, Bosnia, Kosovo og Afghanistan. Det er få som har så mye personlig erfaring med krig og krigens kostnader som Freddy, både som veteran og pårørende. I går delte han sin historie hos SIOPS' info- og ressurssenter.

Det var en sterk, spennende og ikke minst spesiell historie som ble delt i går. Freddy fortalte om oppveksten og det sterke båndet brødrene i mellom, erfaringene fra internasjonale operasjoner, historier fra sivil jobb i barnevernet og hvordan Tronds dødsfall og Lasses psykiske skade har påvirket både han og familien. I foredraget sitt la Freddy vekt på at krigen har en pris, men selv om han har opplevd ekstreme påkjenninger på grunn av egen og brødrenes tjeneste er han ikke i tvil om at han ville gjort det samme igjen. Det samme gjelder også for Lasse og Trond, kunne han fortelle.

Til tross for til tider alvorlige og dystre temaer evner Freddy å formidle budskapet sitt på en engasjerende, varm og humoristisk måte. Vi i SIOPS anbefaler alle å få med seg dette utrolig spennende foredraget dersom de har anledning. Freddy har en egen Facebook-side der han legger ut informasjon om sine foredrag. Gå inn og lik den her.

Minner også om neste åpne møte som er 7. mai kl. 15.00. Da kommer Jan Inge Ringsby som er sjefsprest i Luftforsvaret.