Nyhetsarkiv 2015

God stemning på årets sommertreff

Nærmere 50 gjester hadde tatt turen til SIOPS info- og ressurssenter den 26. juni for å delta på årets sommertreff. Både veteraner, pårørende, støttespillere og samarbeidspartnere hadde møtt opp i Kongens gate 3 for å høre på god musikk og interessante innlegg, spise god mat og diskutere veteransak med andre "veteranvenner". 

Styreleder i SIOPS, Per Elvestuen, åpnet sommertreffet med å fortelle om alle de ulike arrangementene som har funnet sted i SIOPS info- og ressurssenter siden åpning i mars. Videre løftet han blikket framover og fokuserte på de videre arbeidet i organisasjonen, og da særlig på krigsskadepensjon som kommer til å bli et prioritert arbeidsområde for SIOPS.

-Innføring av en krigsskadepensjon er helt sentralt for samfunnets erkjennelse av ’krigens kostnader’ og anerkjennelse av de soldater om har gitt helsen sin i internasjonale oppdrag på vegne av Norge, uttalte Elvestuen til de fremmøtte på sommertreffet.  

Etter innlegget fra Per Elvestuen var det klart for et musikalsk innslag fra gruppa Bislaget der veteran Knut Olav Wågsås er tekstforfatter og vokalist. Wågsås' tekster er både personlige og gir rom for ettertanke. 

Forsvarsstaben/Veteranavdelingen ved påtroppende sjef for responstemaet Bjørnar Stivang holdt også innlegg under sommertreffet. Responstemaet i Forsvarsavdelingen/Veteranavdelingen er de som har ansvaret for Forsvarets "åpne dør" og som er kontaktpunktet for veteranorganisasjonene i Forsvaret. Stivang orienterte om arbeidet i responstemaet og om den årlige veterankonferansen som i år finner sted i Trondheim i oktober.  

SIOPS vil også benytte anledningen til å ønske alle veteraner, pårørende, medlemmer og støttespillere en riktig god sommer. SIOPS info- og ressurssenter holder sommerstengt i ukene 30 og 31, men vi ønsker aller hjertelig velkommen tilbake til Kongens gate 3 den 3. august!