Nyhetsarkiv 2015

SIOPS og NAV inviterer til spennende fagdag i Bergen

Lokale veterankrefter i Bergen, med Bjørn Dåvøy i spissen, har i samarbeid med NAV Hordaland tatt initiativ til en fagdag om veteraner. Fagdagen vil finne sted på Kronstad Hovedgård i Bergen den 25. september og fokus for fagdagen vil være psykisk helse og arbeid.

Takket være SIOPS sin Point of Contact i Bergen, Bjørn Dåvøy, og NAV Hordaland kan vi presentere et meget interessant og program med engasjerende foredragsholdere. Hovedforedraget vil bli holdt av Freddy Bolle, et kjent navn for mange. Freddy er selv både veteran og pårørende, og arbeider i dag i barnevernet. Han kommer til å ta for seg temaene kommunikasjon, krisehåndtering og verdien av å lytte til din indre stemme. I foredraget trekker han fram historier både fra sitt virke i barnevernet og som soldat i internasjonale operasjoner der han blant annet fokuserer på "krigens kostander" i form av død og psykiske skader i egen familie.

Det vil også bli foredrag av Magdalena Krossgått som i mange år var ufør på grunn av psykisk sykdom, men som i dag arbeider i NAV Hordaland som medarbeider med brukererfaring. Magdalena er en ekte mytebryter som viser at man kan inneha ressurser og arbeidskapasitet selv om man er psykisk syk.

I tillegg til foredragene til Magdalena og Freddy vil det bli innlegg fra NAV sitt kompetansemiljø for veteransaker, NAV Hordaland og Bergen kommune om hvordan de arbeider for å ivareta veteranene.

Ved å arrangere en slik fagdag ønsker vi i SIOPS og NAV å øke bevisstheten om den psykiske helsen til veteraner og de psykiske utfordringer som kan oppstå etter deltagelse i internasjonale operasjoner. Vi ønsker å sette fokus på muligheten til å stå i arbeid/aktivitet selv om man har psykiske utfordringer, og hvordan arbeid har positive effekter på den psykiske helsen.

Fagdagen retter seg både mot veteraner, pårørende, personer i det sivile hjelpeapparatet og interesserte i veteransaken.

Fullstendig program:

08:30 Velkommen

09:00 Åpning v/Veteranforbundet SIOPS og NAV Hordaland

09:15 Be all you can be

Freddy Bolle (veteran, barnevernsarbeider og foredragsholder)

10:15 Pause

10:30 Foredrag med Freddy Bolle fortsetter

11:15 Pause

11:30 Kompetansemiljøet for veteraner i NAV

NAV Elverum

12:00 Lunsj

12:45 Uførereformen v/NAV Bergen

13:15 Individuell jobbstøtte

Susan Savides (Prosjektleder, Bergen IPS)

14:00 Pause

14:15 Tilbake i arbeid

Magdalena Krossgått (medarb. med brukererfaring, NAV Hordaland)

15:00 Pause

15:15 Veteranplanen for Bergen kommune

Silje Hjemdal, Byråd for sosial, bolig og områdesatsning

Tid: 25. september kl. 09.00-15.00.

Sted: Kronstad Hovedgård, Kronstadveien 30, Bergen.

Påmelding: E-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. innen 23. september.

Arrangementet er gratis og inkluderer lunsj og kaffe/te.