Nyhetsarkiv 2015

Panelsamtale 12. november

Som siste del i høstens åpne møterekke der temaene tidligere har vært Soldaten i politikken og Soldaten i krigen, vil vi denne gangen fokusere på Soldaten i sivilsamfunnet. Den 12. november kl. 18.00 arrangerer vi en panelsamtale med tittelen Etter traume – Veier tilbake.

For å belyse soldaten i sivilsamfunnet har vi valgt å fokusere på hvordan det er å reetablere en god hverdag etter å ha opplevd traumatiske hendelser. Vi har invitert flere personer som alle har opplevd krig, konflikt og terror på nært hold. I panelet sitter personer som har vært i militære utenlandsoppdrag, på oppdrag for sivile nødhjelpsorganisasjoner eller vært rammet av terroren 22.07.11.

Hva har skjedd i etterkant av de traumatiske hendelsene? Når skjønte man at noe var galt? Hvordan har man gått frem for å håndtere utfordringene? Hva slags støtte og hjelp har man fått på veien? Hvilke verktøy og teknikker brukes for å håndtere hverdagen?

Paneldeltagere:

Arve M. Aasbak – Veteran fra Libanon og rådgiver Veteranforbundet SIOPS

Nille Lauvås – Var tilstede i Regjeringskvartalet 22.07.11 og medforfatter av boken Etter sjokket – traumatisk stress og PTSD

Rolf Borgos – Tidligere bistandsarbeider og leder for Borte bra, men hjemme…. – nettverk for nødhjelpsarbeidere

Før paneldebatten vil vi få et innlegg fra psykolog Rolf M. B. Lindgren om hvordan hjernen reagerer på traumatiske hendelser.

Vi har vært så heldige å få et særdeles spennende panel bestående av personer med meget varierte erfaringer og opplevelser. Håper så mange som mulig har anledning til å ta turen til SIOPS' info- og ressurssenter denne kvelden. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte. 

Møteleder: Arne Ørum (Internasjonal rådgiver. Rådet for psykisk helse)

Praktisk informasjon 

Sted og tid: SIOPS' info- og ressurssenter, Kongens gate 3 Oslo, 12.november kl. 18.00.

Påmelding: Grunnet enkel servering er det fint om du sender en e-post til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. som påmelding til arrangementet.