Nyhetsarkiv 2015

Bokpresentasjon: INGEN BROR FÅR BLI IGJEN- En kamptolks beretning om krigen i Afghanistan og Norges svik

Den tidligere kamptolken Faizullah Muradi, forfatter Jon Gangdal og aksjonsleder Morten Ekeland presenterer boken «Ingen bror får bli igjen» på SIOPS' info- og ressurssenter 25. november kl. 18.00. Boken har fått meget gode kritikker og er et viktig innlegg i debatten både om Norges militære engasjement på fremmed jord – og om hvilket ansvar vi har for å ta imot flyktninger fra land der Norge har hatt militære operasjoner.
I boken får vi for første gang en historie om Norges innsats i Afghanistan – fortalt med en afghansk stemme. Faizullah Muradi fikk som kjent opphold på norsk jord blant annet takket være innsats fra Veteranforbundet SIOPS.
 
Bergens Tidende:
«Godt fortalt Afghanistan-historie med en reflektert hovedperson det er verdt å lytte til. Det er mange grunner til å lese denne boken. Den mest åpenbare er at vi får innblikk i hva norske styrker foretok seg i Afghanistan. Var vi i krig?»
 
Fedrelandsvennen:
«I boken om Faizullah Muradi veves flere fortellinger sammen profesjonelt og sømløst, Afghanistans blodige historie, de norske styrkenes krigføring.i et fjernt land, Muradis møte med norsk asylpolitikk og hans sterke livshistorie fra barndom til årene som kamptolk med den dramatiske flukten via Italia til Norge og til sist en lykkelig slutt mellom Mandals hvite trehus, ved elva og det uendelige havet. Det er nærmest ufattelig at han har liv og psykisk helse i behold.»
 
Praktisk informasjon:
Tid og sted: SIOPS' info- og ressurssenter. Kongens gate 3, Oslo.
Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.
Spørsmål vedrørende arrangementet kan rettes til rådgiver i Veteranforbundet SIOPS Gisle Bruknapp på Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.