Nyhetsarkiv 2015

Flott avslutning på SIOPS-året!

Den 8. desember kunne vi for første gang invitere til vårt tradisjonsrike juletreff i SIOPS' info- og ressurssenter. Det var derfor meget at hyggelig at så mange veteraner, pårørende, samarbeidspartnere og støttespillere hadde tatt turen til oss denne ettermiddagen. Juletreffet markerer på mange måter slutten av året for SIOPS, og det er også tiden for å se tilbake på året som har gått. 2015 har vært et meget spennende år for oss, ikke minst med tanke på flytting til Kongens gate 3.

I tillegg til å være juletreff var det også denne ettermiddagen åpning av en helt ny fotoutstilling. Utstillingen med navnet "Afghanistan" består av bilder tatt av fotograf Håvard Bjelland. Han kjenner godt til veteransaken gjennom sitt arbeid med boken "Gi meg heller livet" og flere reportasjer i Bergens Tidende om veteraner med psykiske belastningsskader. I 2009-2010 var han med Telemark Bataljon ut på oppdrag og vår nye utstilling viser bilder han har tatt sammen med de og fra dagliglivet i Afghanistan.

Under juletreffet var vi også så heldige at vi fikk høre et innlegg av forfatter Idunn Sem og fotograf Carsten Aniksdal. Sammen har de utgitt boken "Krigsseilere. Å overleve freden" der overlevende krigsseilere gir unike innblikk i minner om en underkjent krigsinnsats. Mer informasjon og mulighet for bestilling av boken finner du på forlagets hjemmeside her.

Etter innleggene fra Bjelland, Sem og Aniksdal var det klart for tradisjonell julegrøt, noe som selvfølgelig innebar premie til den som fant mandelen. SIOPS har en pågående julekalender der vi hver dag gir en kalenderpakke til en som er innom info- og ressurssenteret vårt, og denne dagen var det den som fant mandelen i grøten som fikk kalenderpakken.  Den heldige vinneren var ingen ringere enn Gunn Strand ved NAV sitt kompetansemiljø for veteransaker som fikk en flott fleecejakke fra Milrab.

Gunn fra NAV fant mandelen i grøten og vant dagens kalenderpakke. Vi gratulerer!

Vi i i SIOPS ønsker å takke alle for et meget trivelig og innholdsrikt juletreff!